Stravování v pracovní dny dnes vypadá výrazně jinak než před pár lety. Vzhledem k tomu, že stále více zaměstnanců pracuje na dálku, mražená jídla a jídla z rychlého občerstvení ustupují domácímu vaření u stále většího počtu osob. Lidé dnes celkově více vaří.
Tento posun ke zdravějšímu stravování je dobrý pro pasy zaměstnanců, ale může mít také významný dopad na hospodářské výsledky zaměstnavatele. Zdravé stravování není jen o hubnutí. Protože to, co jíme, ovlivňuje jak žijeme, výběr výživných potravin pomáhá zaměstnancům cítit se lépe a být v práci plnější energie. Jinými slovy, už žádné odpolední propady energie způsobené snídaněmi s vysokým obsahem sacharidů a tučnými obědy z fast foodů.
Ještě významnější je, že výběr zdravých potravin pomáhá zaměstnancům vyhnout se chronickým onemocněním, jako jsou kardiovaskulární choroby a vysoký krevní tlak. Tato onemocnění stojí zaměstnavatele ročně nemalé peníze, což je pro zaměstnavatele další motivací k tomu, aby podporovali a rozšiřovali trendy zdravého stravování.
Správným povzbuzením můžete svým zaměstnancům pomoci pokračovat ve zdravých návycích a navázat na ně, aby se zdravé stravování stalo jejich novým standardem. Zde je několik tipů, které můžete zvážit a začlenit do svých iniciativ v oblasti pracovního prostředí a pohody.
Jednoduchá komunikace
Přestože mnoho domácích kuchařů již získalo v kuchyni větší jistotu, stále je kam růst. Nikdo nevezme do ruky jednu kuchařku a nestane se odborníkem a je spousta lidí, kteří svou kulinářskou cestu teprve začnou.
Zaměstnavatelé mohou podpořit znalosti o výživě a zdravém vaření i tak jednoduchou věcí, jako je zasílání receptů v e-mailech nebo jiné interní komunikaci. Zvažte možnosti s malým počtem snadno dostupných ingrediencí.
Hledejte způsoby, jak zaměstnance provést důvěryhodnými online zdroji nebo jim poskytnout přístup k licencovanému obsahu o výživě či návodům, které jsou snadno proveditelné, zdravé a chutné. Nezapomeňte se poohlédnout po obsahu, který zaměstnancům umožní objevovat nové techniky podle toho, jak roste jejich úroveň dovedností.
Kromě receptů pomáhají virtuální kurzy vaření začínajícím kuchařům vybudovat si dovednosti, které mohou uplatnit při přípravě libovolného množství pokrmů. Pomozte svým zaměstnancům získat sebedůvěru v kuchyni a budou lépe připraveni na nové výzvy.
Oslovte všechny úrovně dovedností
Klíčovým prvkem každé změny chování je začít malými, dosažitelnými kroky. Zaměstnavatelé mohou zaměstnancům pomoci, aby se zdravé stravování stalo jejich životním stylem. Pomůžete-li zaměstnancům objevit výživná jídla, která skvěle chutnají a jejichž příprava jim nezabere celou noc, povzbudíte je, aby ve vaření pokračovali.
Začněte s klasickým receptem, který byl upraven tak, aby se snížilo množství sacharidů a tuku a přidaly se živiny prostřednictvím zeleniny. Povzbuďte například zaměstnance, aby vyzkoušeli recept na libové boloňské špagety, který nahradí těstoviny cuketovými nudlemi. Nebo vyzkoušejte thajské kari podávané na květákové rýži, které snižuje obsah sacharidů o 90 % a je hotové za 15 minut.
Udělejte z jídla sociální zábavu
Hledejte způsoby, jak umožnit zaměstnancům jíst společně, i když pracují na dálku. Možná se zaměstnanci mohou scházet na obědy nebo přestávky na kávu. Ještě lepší je vytvořit pravidelné večery vaření pomocí aplikace Skype nebo Zoom. Dejte zaměstnancům společný seznam ingrediencí a uvidíte, co kdo vymyslí. Nebo požádejte zaměstnance, aby se podělili o své rodinné charakteristické jídlo.
Kromě toho můžete shromáždit některé nové recepty svých zaměstnanců a vytvořit kuchařku, aby se všichni mohli těšit ze znalostí, které jejich spolupracovníci v kuchyni rozvíjejí.
Stačí opravdu málo a zaměstnavatelé mohou ze zdravého stravování udělat návyk, který vydrží dlouho a pozitivně ovlivní život i pracovní nasazení mnoha zaměstnanců.
Inspirujte zaměstnance zdravou kuchyní
Stravování v pracovní dny dnes vypadá výrazně jinak než před pár lety. Vzhledem k tomu, že stále více zaměstnanců pracuje na dálku, mražená jídla a jídla z rychlého občerstvení ustupují domácímu vaření u stále většího počtu osob. Lidé dnes celkově více vaří.
Tento posun ke zdravějšímu stravování je dobrý pro pasy zaměstnanců, ale může mít také významný dopad na hospodářské výsledky zaměstnavatele. Zdravé stravování není jen o hubnutí. Protože to, co jíme, ovlivňuje jak žijeme, výběr výživných potravin pomáhá zaměstnancům cítit se lépe a být v práci plnější energie. Jinými slovy, už žádné odpolední propady energie způsobené snídaněmi s vysokým obsahem sacharidů a tučnými obědy z fast foodů.
Ještě významnější je, že výběr zdravých potravin pomáhá zaměstnancům vyhnout se chronickým onemocněním, jako jsou kardiovaskulární choroby a vysoký krevní tlak. Tato onemocnění stojí zaměstnavatele ročně nemalé peníze, což je pro zaměstnavatele další motivací k tomu, aby podporovali a rozšiřovali trendy zdravého stravování.
Správným povzbuzením můžete svým zaměstnancům pomoci pokračovat ve zdravých návycích a navázat na ně, aby se zdravé stravování stalo jejich novým standardem. Zde je několik tipů, které můžete zvážit a začlenit do svých iniciativ v oblasti pracovního prostředí a pohody.
Jednoduchá komunikace
Přestože mnoho domácích kuchařů již získalo v kuchyni větší jistotu, stále je kam růst. Nikdo nevezme do ruky jednu kuchařku a nestane se odborníkem a je spousta lidí, kteří svou kulinářskou cestu teprve začnou.
Zaměstnavatelé mohou podpořit znalosti o výživě a zdravém vaření i tak jednoduchou věcí, jako je zasílání receptů v e-mailech nebo jiné interní komunikaci. Zvažte možnosti s malým počtem snadno dostupných ingrediencí.
Hledejte způsoby, jak zaměstnance provést důvěryhodnými online zdroji nebo jim poskytnout přístup k licencovanému obsahu o výživě či návodům, které jsou snadno proveditelné, zdravé a chutné. Nezapomeňte se poohlédnout po obsahu, který zaměstnancům umožní objevovat nové techniky podle toho, jak roste jejich úroveň dovedností.
Kromě receptů pomáhají virtuální kurzy vaření začínajícím kuchařům vybudovat si dovednosti, které mohou uplatnit při přípravě libovolného množství pokrmů. Pomozte svým zaměstnancům získat sebedůvěru v kuchyni a budou lépe připraveni na nové výzvy.
Oslovte všechny úrovně dovedností
Klíčovým prvkem každé změny chování je začít malými, dosažitelnými kroky. Zaměstnavatelé mohou zaměstnancům pomoci, aby se zdravé stravování stalo jejich životním stylem. Pomůžete-li zaměstnancům objevit výživná jídla, která skvěle chutnají a jejichž příprava jim nezabere celou noc, povzbudíte je, aby ve vaření pokračovali.
Začněte s klasickým receptem, který byl upraven tak, aby se snížilo množství sacharidů a tuku a přidaly se živiny prostřednictvím zeleniny. Povzbuďte například zaměstnance, aby vyzkoušeli recept na libové boloňské špagety, který nahradí těstoviny cuketovými nudlemi. Nebo vyzkoušejte thajské kari podávané na květákové rýži, které snižuje obsah sacharidů o 90 % a je hotové za 15 minut.
Udělejte z jídla sociální zábavu
Hledejte způsoby, jak umožnit zaměstnancům jíst společně, i když pracují na dálku. Možná se zaměstnanci mohou scházet na obědy nebo přestávky na kávu. Ještě lepší je vytvořit pravidelné večery vaření pomocí aplikace Skype nebo Zoom. Dejte zaměstnancům společný seznam ingrediencí a uvidíte, co kdo vymyslí. Nebo požádejte zaměstnance, aby se podělili o své rodinné charakteristické jídlo.
Kromě toho můžete shromáždit některé nové recepty svých zaměstnanců a vytvořit kuchařku, aby se všichni mohli těšit ze znalostí, které jejich spolupracovníci v kuchyni rozvíjejí.
Stačí opravdu málo a zaměstnavatelé mohou ze zdravého stravování udělat návyk, který vydrží dlouho a pozitivně ovlivní život i pracovní nasazení mnoha zaměstnanců.